Ordinacija u pokretu - listopad 2011
25.10.2011.
 
Seminar specifičnih Qigong vježbi po treći je put održan 15. i 16.10.2011. u Zagrebu na Kineziološkom fakultetu, Horvaćanski zavoj 15, u dvorani za borilačke sportove u sljedećim terminima: subota (09:00 - 13:00) i nedjelja (10:00 - 13:00). Seminar je organizirala udruga TAI Centar za tradicionalne istočnjačke vještine, a vodio majstor Mario Topolšek.

Na seminaru smo radili specifične Qigong vježbe kojima je cilj povezati um i tijelo i na taj način aktivirati prirodne obrambene mehanizme našeg tijela. Ovaj seminar predstavlja svojevrsno jesensko čišćenje organizma i pripremu za zimsko razdoblje godine. Pomoću specifičnih tehnika za detoksikaciju uma i tijela potičemo naš organizam da se čisti od kemijskih, emocionalnih i mentalnih toksina, tj. pripremi i osposobi za svjesno aktiviranje mehanizama za detoksikaciju.

Osim toga učesnicima seminara je objašnjena uloga stresa u povećanju kiselosti tijela te su navedene neke posljedice koje uzrokuje povećana kiselost. Također dane su neke preporuke u smislu prehrane koje utječu na regulaciju pH vrijednosti u tijelu.

Svi novi polaznici seminara dobili su na poklon Qigong vreteno s kojim su se naučili koristiti na samom seminaru.
Vježbe sa Qigong vretenom služe za aktivaciju univerzalne životne energije čovjeka i harmonizaciju lijeve i desne polutke mozga što ima za posljedicu aktiviranje prirodnih obrambenih mehanizama organizma.

Slike sa seminara možete pogledati na našim Facebook stranicama ili u našoj galeriji slika. Također pogledajte članak iz listopada 2011. o 'Ordinaciji u pokretu' u časopisu LJEPOTA & ZDRAVLJE
.

Više o seminaru 'Ordinacija u pokretu' možete pročitati ovdje, a
najavu i poziv na ovaj seminar možete pogledati ovdje.