Ordinacija u pokretu - travanj 2012
27.5.2012.
 
Želim izraziti duboku zahvalnost majstoru i učitelju Mariu Topolšeku na ustupljenom vremenu i vježbama koje nam je vodio na seminaru 'Ordinacija u pokretu'.
 
Sam naziv seminara odzvanja riječju 'pokret' i vodi me ka prvom koraku razmišljanja o ljubavi i odgovornosti spram vlastitog tijela i čišćenja na svim razinama. Sama metodologija rada i vježbe nositelji su važne informacije suptilnih promjena u našem endokrinom, imunološkom i živčanom sustavu.

Tu postavljam pitanje: Nije li zdravlje naše najdragocjenije dobro? Da li to možemo spoznati ili se vrtimo u labirintu želja što bi bilo dobro za nas? Ako ne znamo što hoćemo kako ćemo pronaći odgovor? Da li ćemo ostati samo na putu puke teorije traženja izvanjskih rješenja ili ćemo razviti svijest o svom zdravlju i kako doći do njega? Koliko mora proći godina u brizi o svemu izvan nas prije nego što spoznamo da smo tu gdje jesmo?

Pored svih današnjih izazova i izbora mali broj pojedinaca donosi odluku brige o vlastitom tijelu 'našoj jedinoj kući koja nas prati od rođenja pa sve do napuštanja tijela'. Kroz život puno učimo o bolestima, a vrlo malo o prevenciji i načinu funkcioniranja našeg tijela. Fokusne točke većine su na 'bildanju' vanjskog tijela uz zanemarivanje osjetljivosti naših unutrašnjih organa.

Svjedoci smo sve većeg porasta bolesti pa i smrti mladih profesionalnih sportaša uzrokovanih umorom, stresom, boli i naporom koje iziskuju klasične vježbe nauštrb rezervi energije naših unutrašnjih organa koji su na prvoj liniji fronte za zaštitu od bolesti.

Na seminaru 'Ordinacije u pokretu' rade se energetske, mentalne i fizičke vježbe, pokreti u spoju sa vizualizacijom usmjereni na rad i stimulaciju unutarnjih organa. Kod pravilnog izvođenja, vježbe imaju moć izlječenja i energiziranja unutarnjih organa, a upravo u njima nalazi se fontana mladosti, zdravlja i otpornosti na različite bolesti.

Kroz prakticiranje vježbi prepoznajemo stare obrasce i data nam je mogućnost da ovladamo skladom na svim poljima svoga života. Važno je napomenuti da svatko tko donese odluku može vježbati bez obzira na dob, zdravstveno stanje te da se vježbe mogu izvoditi u bilo kojem prostoru bez ikakvog pribora. Jedini pribor jest želja i volja da mijenjamo sami sebe i tako zajedno utječemo na promjenu svijeta oko nas.

Tatjana Božac


Slike sa seminara možete pogledati na našim Facebook stranicama ili u našoj galeriji slika. Više o seminaru 'Ordinacija u pokretu' možete pročitati ovdje, a najavu i poziv na ovaj seminar možete pogledati ovdje.