Ordinacija u pokretu - rujan 2012
8.10.2012.
 
Tradicionalni seminar specifičnih Qigong vježbi po peti je put održan 29. i 30.09.2012. u Zagrebu u Češkom narodnom domu, Pavla Šubića 20 u sljedećim terminima: subota (10:00 - 13:00) i nedjelja (09:00 - 13:00). Seminar je organizirala udruga TAI Centar za tradicionalne istočnjačke vještine, a vodio majstor Mario Topolšek.

Na seminaru smo radili specifične Qigong vježbe kojima je cilj povezati um i tijelo i na taj način popraviti funkcije mozga i aktivirati prirodne obrambene mehanizme našeg tijela. Majstor Topolšek je naglasio da se naša osobna frekvencija energije stvara kroz svakodnevne aktivnosti, a može biti dobra ili loša. Ona je važna jer od nje zavisi naše mentalno i fizičko zdravlje, patnja ili radost, zdravlje ili bolest. Sve zavisi od nas, našeg kretanja, naših misli, naših riječi, naših osjećaja i emocija, naše aktivnosti uma i tela.

Ovaj seminar predstavlja svojevrsno jesensko čišćenje organizma i pripremu za zimsko razdoblje godine. Pomoću specifičnih tehnika za detoksikaciju uma i tijela potičemo naš organizam da se čisti od kemijskih, emocionalnih i mentalnih toksina, tj. pripremi i osposobi za svjesno aktiviranje mehanizama za detoksikaciju.

Osim toga učesnicima seminara je objašnjena uloga stresa u povećanju kiselosti tijela te su navedene neke posljedice koje uzrokuje povećana kiselost. Također dane su neke preporuke u smislu prehrane koje utječu na regulaciju pH vrijednosti u tijelu.

Svi novi polaznici seminara dobili su na poklon Qigong vreteno s kojim su se naučili koristiti na samom seminaru.
Vježbe sa Qigong vretenom služe za aktivaciju univerzalne životne energije čovjeka i harmonizaciju lijeve i desne polutke mozga što ima za posljedicu aktiviranje prirodnih obrambenih mehanizama organizma.

Posebna pogodnost za sve polaznike ovog seminara bila je i prezentacija najnovije knjige majstora M. Topolšeka 'Spontani krug' koja se mogla odmah i kupiti sa popustom od 20% !!!

Slike sa seminara možete pogledati na našim Facebook stranicama ili u našoj galeriji slika.


Više o seminaru 'Ordinacija u pokretu' možete pročitati ovdje, a
najavu i poziv na ovaj seminar možete pogledati ovdje.