Spontani krug


Općenito o seminaru 'Spontani krug'

Članci iz medija vezani uz seminare majstora Maria Topolšeka

Održani seminari

Galerija slika


Tajna dugovječnosti je život u harmoniji sa zakonima Prirode

Izvorna vještina dinamičko energetskog Qigong-a
Općenito o seminaru 'Spontani krug'

Jedna stara i mudra izreka glasi: 'Život je pokret' – specifičan i pravilan pokret odlučuje o zdravlju, emocijama, psihi, optimizmu, sili donošenja odluke, radosti i sreći. Pokret je komunikacija sa svojom unutrašnjom mudrošću, životnom energijom i silom, prostorom i svjetlošću.

Pokažite malo ljubavi i odgovornosti prema svome tijelu, načinite prvi korak i počnite na svim razinama čišćenje i detoksikaciju jedine kuće koju imate – vašeg tijela.

Iscjeljujuća sila je u nama. Bolest, nesreća i problemi su posljedica pogrešnog stava misli, pogrešnih želja i ambicija, pogrešnog držanja tijela, disanja i ishrane.

Život je slobodan, teče, vječno je nov i sam se obnavlja.

Specifičnim i učinkovitim fizičkim, mentalnim i energetskim vježbama vještine 'Spontani krug' te uz posebne vježbe za povećanje vitalne Qi energije koristeći Qigong vreteno, možete naučiti da Vaš um i tijelo ponovo postanu generator univerzalne životne energije, da aktivirate dinamičnu intuitivnu inteligenciju koja ima veliki učinak u planiranju i realizaciji, brzom razumijevanju problema i njegovom mudrom i ispravnom rješenju – što će veoma koristiti suvremenom čovjeku.

SPONTANI KRUG

Spiritualna rotacija svjetlosti - vještina
Spontanog kruga


Aktiviranje unutrašnje vitalne sile

Vježbe za zdrave funkcije mozga

Terapeutske vježbe dinamičkog Qigonga

Čišćenje i detoksikacija mentalnog,
emocionalnog, energetskog i fizičkog polja


Zaštita tijela od patogenih utjecaja

Centriranje - fizička i psihička stabilnost

Qigong vreteno - vještina slobodnog
pokretanja zglobova


OVAJ PROGRAM JE DOSTUPAN SVIM STAROSNIM SKUPINAMA

'Spontani krug' je jedan od nekoliko programa u okviru šireg projekta 'Čovjek i Zemlja nisu 2'© koji je posvećen upoznavanju ljudi sa starim prirodnim metodama zdravog i kvalitetnog načina života.

Taj program je sastavljen na osnovu 50 godina dugog iskustva autora projekta 'Čovjek i Zemlja nisu 2'©, majstora Maria Topolšeka, stečenim kroz dugu i bogatu praksu u radu sa ljudima različitih zanimanja i godina starosti, usavršavanjem i vježbanjem u Kini i Japanu te proučavanjem prastare mudrosti koja predstavlja samu esenciju sveukupnog života.

Hiperaktivni 'suvremeni' način života – prekomjeran rad, prekomjerna konzumacija hrane i pića, prekomjerna stimulacija osjetila putem računala, glasne glazbe, televizije, premalo odmora – sve to vodi u stanje stalne iscrpljenosti i preopterećenosti, slabog normalnog izlučivanja toksina i prirodne sposobnosti detoksikacije, slabljenja živčanog sustava, propadanja uma i tijela.

Vještina 'Spontani krug' obuhvaća niz specifičnih pokreta stvorenih na osnovu esencijalne mudrosti odakle jedino može da poteče osnovni princip izvorne vještine. Radi se o vještini postizanja jedinstva uma (spirita), vitalne sile (energije) i tijela (materije).

Ovi pokreti aktiviraju prirodnu sposobnost uma i tijela da se iscjeljuje, dovode u stanje harmonije, uspostavljaju komunikacijsku vezu između čovjeka i prostora, aktivno potiču rad obje hemisfere mozga (vježbe za zdrave funkcije mozga).

Razne dimenzije specifičnih pokreta aktiviraju i potiču pravilnu upotrebu prirodnih sposobnosti i vještina kao što su: sposobnost razlikovanja i analiziranja; integracija vida, sluha i dodira; vještine govora, pisanja i čitanja; percepcija, pamćenje i misaone sposobnosti; centriranje - psihička i fizička stabilnost; umjeće življenja u sadašnjosti; antistres program; čišćenje i detoksikacija uma i tijela na svim nivoima postojanja; reprogramiranje svog osobnog polja navika; put srca i konekcija s univerzalnom ljubavi.

Vježbe vještine 'Spontani krug' su univerzalne, jednostavne i lake za učenje, a dostupne su ljudima svih generacija. Svakodnevno upražnjavanje ove vještine može pružiti mnogo radosti i sreće, vitalnosti i ljepote kako umu tako i tijelu te regeneraciju na svim nivoima. Pravilan i specifičan pokret nije ništa drugo nego komunikacija sa svojom unutrašnjom mudrošću, prirodnom inteligencijom, životnom vitalnom silom, prostorom i onim još većim - Svjetlošću.

Tajna dugovječnosti je živjeti u harmoniji sa zakonima prirode. Život je slobodan, teče kao beskonačna rijeka, stalno je nov i samo obnavljajući.

Svaki polaznik vikend seminara dobit će na poklon Qigong vreteno, ako ga već nemaju, s kojim će se naučiti koristiti na samom seminaru i pomoću kojeg će dobiti mogućnost učenja vještine 'Namatanja svile' - sposobnosti spiralnog pokretanja slobodnih zglobova, mišića i tetiva cijelog tijela.
Članci iz medija vezani uz seminare majstora Maria Topolšeka

Prilog iz rujna 2013. o 'Spontanom krugu' na HRT-u u emisiji Dobro jutro, Hrvatska

Članak iz listopada 2011. o 'Ordinaciji u pokretu' u časopisu LJEPOTA & ZDRAVLJE

Članak iz travnja 2011. o 'Ordinaciji u pokretu' u časopisu PRO Wellnes&beauty


Održani seminari


Zagreb - Češki narodni dom, 25. i 26. travnja 2015.

Zagreb - Češki narodni dom, 26. i 27. travnja 2014.

Zagreb - Češki narodni dom, 28. i 29. rujna 2013.

Zagreb - Češki narodni dom, 27. i 28. travnja 2013.

Zagreb - Češki narodni dom, 29. i 30. rujna 2012.

Zagreb - Češki narodni dom, 28. i 29. travnja 2012.

Zagreb - Kineziološki fakultet, 15. i 16. listopada 2011.

Zagreb - Kineziološki fakultet, 16. i 17. travnja 2011.

Zagreb - Kineziološki fakultet, 02. i 03. listopada 2010.